Καλώς ήρθατε στο ζουμερό Πορτοκάλι

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Το φυσικό ποτό που προστατεύει και θεραπεύει.







Υπάρχει μια προσωπικότητα, ο κ. Seto, που ορκίζεται γι αυτό. Θέλει να το δημοσιοποιήσει για να επιστήσει την προσοχή των ανθρώπων που έχουν καρκίνο. Αυτό είναι ένα ποτό που μπορεί να σας προστατεύσει απο τα μολυσμένα κύτταρα που σχηματίζονται στο σώμα σας, ή να περιορίσει την ανάπτυξη τους! Ο κ. Seto είχε καρκίνο του πνεύμονα. Του σύστησε να πίνει αυτό το ποτό ένας διάσημος βοτανολόγος από την Κίνα.
Επαιρνε αυτό το ποτό επιμελώς για 3 μήνες, τώρα η υγεία του έχει αποκατασταθεί, και ο ίδιος είναι έτοιμος να κάνει ένα ταξίδι αναψυχής. Χάρη σε αυτό το ποτό! Δεν βλάπτει σε τίποτα να δοκιμάσετε.
Είναι σαν ένα ποτό θαύμα! Είναι απλό.
Χρειάζεται μία ρίζα τεύτλων (δηλαδή των παντζαριών), ένα καρότο και ένα μήλο, που θα τα συνδυάσετε μαζί για να κάνουν το χυμό! Πλύνετε τα παραπάνω, τα κόβεται με τη φλούδα σε κομμάτια - τα βάζετε στον αποχυμωτή, και αμέσως πίνετε το χυμό. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο λεμόνι ή λάιμ για περισσότερο δροσιστική γεύση. 
Αυτό το ποτό θαύμα είναι αποτελεσματικό για τις ακόλουθες παθήσεις:
1. Αποτρέπει τα καρκινικά κύτταρα που αναπτύσσονται, και συγκρατεί τα καρκινικά κύτταρα να μην αναπτυχθούν.
2. Αποτρέπει την ασθένεια του ήπατος, νεφρού, πάγκρεας, καθώς και θεραπεύσει το έλκος.
3. Ενίσχύει τον πνεύμονα, την πρόληψη καρδιακής προσβολής και την υψηλή αρτηριακή πίεση.
4. Ενίσχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
5. Καλό για την όραση, τα κόκκινα και τα κουρασμένα μάτια ή την ξηροφθαλμία
6. Βοηθάει στην εξάλειψη του μυϊκού πόνου
7. Αποτοξινώνει, βοηθώντας την κινητικότητα του εντέρου, και εξαλείφει την δυσκοιλιότητα. Επομένως θα κάνει το δέρμα σας πιό υγιές και να φαίνεται πιο λαμπερό. Σαν να το έστειλε ο Θεός για το πρόβλημα της ακμής.
8. Βελτιώνει την κακοσμία του στόματος, που οφείλεται στην δυσπεψία, και την λοίμωξη του λαιμού.
9.Βελτιώνει τους πόνους.
10. Βοηθάει τον πάσχων από αλλεργική ρινίτιδα (πυρετός εκ χόρτου).
Δεν υπάρχει απολύτως καμία παρενέργεια. Ιδιαίτερα θρεπτικό και απορροφάται εύκολα. Πολύ αποτελεσματικό αν χρειαστεί να χάσετε βάρος. Θα παρατηρήσετε ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα βελτιωθεί μετά από 2 εβδομάδες.
Φροντίστε να το πίνετε αμέσως από τον αποχυμωτή για καλύτερο αποτέλεσμα.
.
Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια σχετική έρευνα και διαπιστώσαμε ότι το ξενόγλωσσο διαδίκτυο  έχει κατακλυστεί με τη συγκεκριμένη είδηση, χωρίς να βρούμε κάποιο αξιόλογο αντεπιχείρημα. Η αλήθεια είναι ότι και οι τρεις αυτές τροφές έχουν εξαιρετικές ιδιότητες.

Πιο αναλυτικά


Παντζάρια: Ένα ισχυρό όπλο της φύσης





Τα παντζάρια είναι πλούσια σε μια ισχυρή φυτική χρωστική και αντιοξειδωτική ουσία την βητακυανίνη, η οπαία δίνει το βαθύ κόκκινο χρώμα σε αυτό το λαχανικό. Η βητακυανίνη μπορεί να περιορίσει τη βλάβη που προκαλούν στον οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες αλλά και να αναστείλει τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων στο στομάχι, το έντερο, τους πνεύμονες, και το νευρικό σύστημα, σύμφωνα με κάποιες έρευνες. Βελτιώνει τη φυσική άμυνα του οργανισμού βοηθώντας στην αναγέννηση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου, ζωτικής σημασίας για το υγιές δέρμα, τα νύχια, τους συνδέσμους, τους τένοντες και τα οστά.
Το παντζάρι (Beta vulgaris) ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σπανάκι. Tο παντζάρι ή αλλιώς κοκκινογούλι είναι βολβοειδές λαχανικό και αναπτύσσεται μέσα στο χώμα. Θεωρείται υπερφάρμακο λόγω των πολλών και θρεπτικών συστατικών, βοηθώντας μας έτσι να αντιμετωπίσουν αρκετές ασθένειες χωρίς να καταφύγουμε σε φάρμακα.

Το παντζάρι, περιέχει σε μεγάλη ποσότητα κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, ιώδιο, σίδηρο, χαλκό, αλλά και ίχνη από σπάνια μέταλλα, όπως ρουμπίνιο και κάσιο. Παράλληλα περιέχει βιταμίνες Β1 και Β2 και φυσικά υδατάνθρακες, ίνες, αλλά και πρωτεΐνες.


Οι Ρωμαίοι είναι εκείνοι που φρόντισαν για την συστηματική καλλιέργεια του στην Νότια Ευρώπη. Στην αρχαιότητα οι βολβοί του άγριου παντζαριού χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο σε περιπτώσεις πονοκεφάλων και οδοντόπονων. Ο Γαληνός και ο Διόσκουρος, πίστευαν ότι είχε μια ισχυρή αιμοποιητική δύναμη, κάτι που και σήμερα έχει αποδειχθεί. 
Γι αυτό συστήνουν, τα παιδιά που έχουν αναιμία να πίνουν χυμό παντζαριού. Αναφέρονται επίσης περιστατικά ατόμων που έπασχαν από λευχαιμία, να θεραπεύονται καταναλώνοντας ένα κιλό παντζάρια την ημέρα. Ακόμη οι βολβοί του παντζαριού έχουν χρησιμοποιηθεί ευεργετικά σε πολλές ηπατικές δυσλειτουργίες, αφού ενεργοποιούν την ηπατική αποτοξίνωση. Επίσης περιέχουν μια χρωστική που ονομάζεται βήτα-κυανίνη που παρέχει ισχυρή προστατευτική δράση έναντι διαφόρων εκφυλιστικών καταστάσεων. Η βητακυανίνη, βοηθάει στην αντιμετώπιση γνωστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και τη γεροντική άνοια.

Οι ίνες που μας προμηθεύουν έχουν δείξει ότι υποστηρίζουν την εντερική λειτουργία και την εξισορρόπηση των επιπέδων χοληστερόλης.

Ο συνδυασμός των ινών που περιέχουν και της βήτα-κυανίνης φαίνεται να προστατεύουν τον εντερικό σωλήνα από εκφυλιστικά φαινόμενα. Η βητακυανίνη αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι, η οποία μπορεί να προκληθεί από την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, την παχυσαρκία, την ανεπάρκεια πρωτεϊνών, το διαβήτη κτλ.


Σε μελέτες που έγιναν πάνω σε ζώα, οι ίνες του βολβού έδειξαν ότι ενισχύουν τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ενζύμων της υπεροξειδάσης και s-τρανσφεράσης της γλουταθειόνης, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των εξειδικευμένων λευκοκυττάρων που είναι υπεύθυνα για την απομάκρυνση των μη φυσιολογικών κυττάρων.
Ο χυμός των βολβών προστατεύει ακόμη από κυτταρικές αλλοιώσεις του στομάχου, σε περιπτώσεις κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφών πλουσίων σε νιτρικά άλατα (κυρίως επεξεργασμένα κρέατα), επειδή εμποδίζει το σχηματισμό νιτροζαμινών.
Ακόμα πολύ ωφέλιμος θεωρείται ο χυμός γι αυτούς που πάσχουν από ρευματισμούς και αρθριτικά. Θεωρείται ότι συμβάλλει στην αποτοξίνωση του ήπατος και σε αυτό οφείλονται πολλές από τις ευεργετικές δράσεις του.

Στις περισσότερες λίστες με τα θρεπτικά τρόφιμα δεν θα βρείτε τον χυμό του παντζαριού, αλλά σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία είναι εξίσου σημαντικός με τον σολομό και τα μύρτιλλα. Και πράγματι ο χυμός του παντζαριού αξίζει μια θέση στον κατάλογο με τα τρόφιμα που κάνουν μικρά θαύματα υγείας αφού ενισχύει την αντοχή του οργανισμού και έτσι μπορείτε να ασκήστε για περισσότερο χρόνο, ενώ βελτιώνει την αιματική κυκλοφορία και μειώνει την αρτηριακή πίεση.
Όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι ο χυμός από παντζάρια είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές αντιοξειδωτικών και νιτρικών αλάτων που βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση του αίματος και την αιματική ροή σε όλο το σώμα, περιλαμβανομένου του εγκεφάλου, της καρδιάς και των μυών.

Ο ρόλος των διατροφικών νιτρικών αλάτων

Όπως τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, τα παντζάρια περιέχουν νιτρικά άλατα και αντιοξειδωτικά που μπορούν να είναι ωφέλιμα για την υγεία.
«Η έρευνα για τον χυμό του παντζαριού είναι ακόμη και αρχικό στάδιο», εξηγεί ο Γκάρι Μίλλερ από το Πανεπιστήμιο του Wake Forest. «Προσπαθούμε να αποκαλύψουμε τα ενδιαφέροντα οφέλη υγείας του χυμού παντζαριού κυρίως λόγω των διατροφικών νιτρικών αλάτων και των επιπτώσεων τους στην αιματική ροή και την αρτηριακή πίεση», συμπληρώνει ο Δρ Μίλλερ.
Μέσω μια αλυσιδωτής αντίδρασης, το σώμα μετατρέπει τα νιτρικά άλατα του χυμού παντζαριού σε νιτρικό οξείδιο, ένα συστατικό που ενισχύει την αιματική ροή σε όλο το σώμα και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης του αίματος.

Ο χυμός παντζαριού προάγει την καρδιακή υγεία και την αιματική ροή


Μια διατροφή πλούσια σε χυμό παντζαριού μπορεί να είναι ο φυσικότερος τρόπος μείωσης της αρτηριακής πίεσης του αίματος και βελτίωσης της υγείας της καρδιάς. Οι διατροφολόγοι συστήνουν πάντα μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά για καλή καρδιακή υγεία και μείωση της αρτηριακής πίεσης.
«Αν και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τα παντζάρια, μια μελέτη του 2001 έδειξε ότι τα αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά του προλαμβάνουν τις οξειδωτικές διαδικασίες που συντελούν στην απαρχή συγκεκριμένων εκφυλιστικών παθήσεων», εξηγεί ο Δρ Τζον Κουόμο, ειδικός στα συμπληρώματα διατροφής. Η μελέτη δείχνει ότι τα προϊόντα από παντζάρια όταν καταναλώνονται τακτικά παρέχουν προστασία από ορισμένες διαταραχές που προκαλεί το οξειδωτικό στρες στον άνθρωπο.
Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι πίνοντας δύο φλιτζάνια χυμό παντζαριού την ημέρα ή παίρνοντας νιτρικά άλατα σε κάψουλες μειώνεται η αρτηριακή πίεση των υγιών ατόμων. Αυτός σημαίνει ότι τα διατροφικά νιτρικά άλατα είναι ωφέλιμα για την κυκλοφορία του αίματος και μια φυσική προσέγγιση στην μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρδιακής νόσου. 

Τα νιτρικά άλατα ενισχύουν τις αθλητικές επιδόσεις 

Ο χυμός παντζαριού μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στο σώμα κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η εξαήμερη κατανάλωση χυμού παντζαριού ενισχύει τη συνολική φυσική επίδοση και την καρδιακή λειτουργία κατά την διάρκεια της γυμναστικής.
Το 2009 δημοσιεύθηκε έρευνα στην οποία διαπιστωνόταν ότι τα νιτρικά άλατα δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αθλούνται έως και 16% περισσότερο επειδή έχουν την ικανότητα να μειώνουν την χρήση του οξυγόνου, κάνοντας την γυμναστική λιγότερο κουραστική. 

Η θρεπτική αξία του χυμού παντζαριού.



«Τρώγοντας παντζάρια δεν θα πάρετε την ίδια ποσότητα νιτρικών αλάτων με τον χυμό τους επειδή η διαδικασία του μαγειρέματος φθείρει ορισμένα νιτρικά άλατα», εξηγεί η Μάρτζορι Νολαν εκπρόσωπος Τύπου της Αμερικανικής Εταιρείας Διαιτολογίας.
Τα παντζάρια είναι εξαιρετικό τρόφιμο. Είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, κάλιο, βιταμίνη C, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και νιτρικά άλατα. Το ενεργό συστατικό που περιέχει ο χυμός είναι η βετανίνη.
Ένα φλιτζάνι ωμά παντζάρια έχει 38 θερμίδες και 8 γραμμ. υδατάνθρακες. Ένα φλιτζάνι χυμός συνήθως έχει 100 θερμίδες και 25 γραμμ. υδατάνθρακες.
Πολλά φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά αλλά όχι και σε νιτρικά άλατα. Τα παντζάρια μαζί με το σπανάκι, το ραπανάκι, το μαρούλι, το σέλερι και το κινέζικο λάχανο, είναι εξαιρετικές πηγές νιτρικών αλάτων.
Τα νιτρικά άλατα συνήθως δεν αναφέρονται στην σύσταση των τροφίμων.

Ποιος πρέπει να πίνει χυμό παντζαριού; 

Από τους αθλητές μέχρι και τους ηλικιωμένους, όλοι πρέπει να πίνουν χυμό παντζαριού αν θέλουν να έχουν καλές σωματικές επιδόσεις και αιματική κυκλοφορία. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες σχεδιάζουν να μελετήσουν ποιες ομάδες ανθρώπων επωφελούνται περισσότερο από το χυμό και τα νιτρικά άλατα. Ο Δρ Μίλλερ και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο Wake Forest έχουν ήδη αποδείξει μέσω μαγνητική τομογραφίας ότι ο χυμός βελτιώνει την αιματική ροή στον εγκέφαλο των υγιών ηλικιωμένων.
«Οι υγιείς ενήλικες δεν θα πρέπει να περιμένουν συγκλονιστικά οφέλη αν προσθέσουν λίγο χυμό παντζαριού στη διατροφή τους, αλλά γενικά τα τρόφιμα που περιέχουν νιτρικά άλατα είναι υγιεινά και συντελούν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της αρτηριακής πίεσης σε βασικούς σκελετικούς μυς, ειδικά όσο μεγαλώνουμε», εξηγεί ο Δρ Μίλλερ.
Η Δρ Νόλαν από την πλευρά της υποστηρίζει ότι ακόμη και ένα φλιτζάνι χυμός παντζαριού έχει σημαντική επίδραση και μπορεί να είναι η εναλλακτική θεραπεία στα αντιϋπερτασικά φάρμακα για ορισμένους ανθρώπους, ενώ οκτώ γραμμάρια την ημέρα μπορούν να προλάβουν την δυσκοιλιότητα.
«Η αύξηση της ροής του αίματος στους μυς είναι καλή για τους αθλητές αλλά και οι ηλικιωμένοι μπορούν να βελτιώσουν την μυική τους κατάσταση και έτσι να μειώσουν τον κίνδυνο πτώσεων, καταγμάτων και σωματικής εξασθένησης λόγω μυικής αδυναμίας», εξηγεί ο Δρ Μίλλερ.

Που θα βρείτε χυμό παντζαριού

Χυμό παντζαριού θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα υγιεινής διατροφής αλλά και σε φαρμακεία, σε συσκευασίες συνήθως των 750 ml. Υπολογίστε ότι θα δαπανήσετε από 4,50 ευρώ και άνω. Η γεύση του είναι χαρακτηριστική και είναι προτιμότερο να τον αναμίξετε με άλλα υγρά ώστε να είναι πιο εύγευστος.
Αν πίνετε καθημερινά χυμό παντζαριού μην θορυβηθείτε αν παρατηρήσετε αλλαγή χρώματος των ούρων σας. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Η κόκκινη χρωστική του παντζαριού αποβάλλεται τόσο μέσω των ούρων όσο και από τα κόπρανα. 

 
Όταν το καρότο θεραπεύει 





Ιστορικά, το καρότο καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στο Αφγανιστάν και ήταν γνωστό στην αρχαιότητα. Στην αρχαία Ελλάδα, λέγεται ότι ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσε ως τονωτικό για το στομάχι και ο Γαληνός ως θεραπεία για το πρήξιμο στο στομαχι. Το καρότο είναι θρεπτικό και θεραπευτικό.
Στη Κρήτη, κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, οι σπόροι του καρότου χρησιμοποιήθηκαν για τον περίφημο τότε «Μιθριδάτη», που προστάτευε από την επίδραση κάθε είδους δηλητηρίου. Τη δεκαετία του 1960, Ρώσοι επιστήμονες απομόνωσαν μια ουσία, που ονόμασαν Daucarine, η οποία έδειξε πως είχε την ικανότητα να διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή του κεφαλιού, όπως επίσης και να προστατεύει από τις αρτηριακές και τις καρδιακές παθήσεις.

Σήμερα είναι ένα ¨υποτιμημένο¨ τρόφιμο, που δεν το εντάσσουμε στο καθημερινό μας μενού, παρόλο που είναι γευστικό και θρεπτικό και θεραπευτικό για κάποιες ασθένειες. Όταν ακούμε τη λέξη καρότο, οι περισσότεροι από μας σκεφτόμαστε το β-καροτένιο που μας προσφέρει και βοηθά στη σύνθεση της μελανίνης. Κι όμως το καρότο έχει τόσες ακόμα ευεργετικές ιδιότητες που δε μπορούμε να τις φανταστούμε.

Τα καρότα περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη Α που βελτιώνουν την όραση, και σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας. Πολύ ευεργετικά, για τον οργανισμό, είναι τα μέταλλα που περιέχονται στο καρότο όπως το ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο που συμβάλλουν στην υγεία των οστών, δοντιών και μυών. Και τέλος το χλώριο και το θείο, τα οποία επηρεάζουν θετικά τη λειτουργία του ήπατος (συκώτι) και του πεπτικού συστήματος αντίστοιχα.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του καρότου είναι πολλές, γι’αυτό άλλωστε και οι αρχαίοι Έλληνες το αποκαλούσαν «φίλτρον» του οργανισμού.
Βελτιώνονται τα συμπτώματα τυμπανισμού, κολικών, κολίτιδας, διάρροιας και του πεπτικού έλκους.

Αποτρέπεται η κατακράτηση υγρών και η κυστίτιδα.

Η αυξημένη κατανάλωση του ενδείκνυται σε καταστάσεις ρευματοειδούς και ουρικής αρθρίτιδας.
Θεραπεύεται ο βήχας, η βρογχίτιδα και το άσθμα
Προλαμβάνονται και θεραπεύονται λοιμώξεις αναπνευστικού συτήματος
Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα
Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλές έγκυρες επιστημονικές έρευνες που έχουν αποδείξει ότι το καρότο, λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε καροτενοειδή και φυτικές ίνες, έχει την ιδιότητα να δεσμεύει και να συμπαρασύρει μέσω του εντέρου τη χοληστερίνη που περιέχεται στις τροφές, εμποδίζοντας έτσι την απορρόφησή της από τον οργανισμό. Σε μια έρευνα, μάλιστα, που έγινε πρόσφατα στη Σκοτία, βρέθηκε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν 200γρ. ωμό καρότο επί τρεις εβδομάδες μείωσαν τη χοληστερίνη τους κατά 11%. Τέλος να αναφέρουμε ότι η κατανάλωσή του έχει αντικαρκινικές ιδιότητες καθώς περιέχει την αντικαρκινική ουσία φαλκαρινόλη.




Τα σημαντικά οφέλη του μήλου στην υγεία μας 

   

Το μήλο είναι θρεπτικό φρούτο, περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, βιταμίνες (C), αντιοξειδωτικά και μέταλλα, τα οποία είναι πολύ ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ θερμιδικά αποδίδει λίγες θερμίδες και αποτελείται από νερό σε ποσοστό 84%.
Αλλά υπάρχει και μια σειρά από λιγότερο γνωστούς λόγους, για να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. Μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη του μήλου στην υγεία μας, παρουσιάζονται παρακάτω.

Τα μήλα μειώνουν τη χοληστερόλη

Ένα μεσαίου μεγέθους μήλο, περιέχει περίπου τέσσερα γραμμάρια φυτικών ινών. Μία από αυτές είναι η πηκτίνη, ένας τύπος διαλυτής ίνας που έχει συνδεθεί με τα χαμηλότερα επίπεδα της LDL ή «κακής» χοληστερόλης. Αυτό συμβαίνει γιατί εμποδίζει την απορρόφηση της χοληστερόλης, βοηθώντας το σώμα να την χρησιμοποιήσει, αντί να την αποθηκεύσει.

Τα μήλα δημιουργούν πληρότητα στο στομάχι

Οι πλούσιες φυτικές ίνες που υπάρχουν στα μήλα, ευθύνονται επίσης για το αίσθημα πληρότητας που νιώθουμε όταν τα τρώμε, χωρίς μάλιστα να φορτωνόμαστε με πολλές θερμίδες (περ. 95 σε ένα μεσαίου μεγέθους φρούτο). Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα μας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να χωνέψει μια σύνθετη ίνα, απ’ ό, τι πιο απλά υλικά όπως η ζάχαρη ή τα επεξεργασμένα δημητριακά. Οτιδήποτε με τουλάχιστον τρία γραμμάρια φυτικών ινών, είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να λαμβάνουν περίπου 25 με 40 γραμμάρια την ημέρα.


Τα μήλα μας κρατούν λεπτούς

Ένα στοιχείο της φλούδας του μήλου (η οποία έχει επίσης το μεγαλύτερο μέρος των ινών), ονομάζεται ουρσολικό οξύ και συνδέεται με το χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη. Αυτό συμβαίνει επειδή ενισχύει το κάψιμο των θερμίδων και αυξάνει τους μυς. Επίσης, σε πιθανή υπογλυκαιμική φάση ένα μήλο ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκό και εξαλείφει την ατονία ή τη ζάλη που προκαλούν τα χαμηλά επίπεδα της γλυκόζης.


Τροφές που περιέχουν πηκτίνη και αποτοξινώνουν φυσικά το σώμα μας

Πηκτίνη
 

Η πηκτίνη στα φρούτα είναι ίσως η πιο ήπια μέθοδος αποτοξίνωση ρύπων. Η πηκτίνη προέρχεται από το ινώδες τμήμα του καρπού και  βρίσκεται στα γλυκολέμονα, λεμόνια και άλλα εσπεριδοειδή καθώς και στα μήλα. Άλλες πηγές της πηκτίνης είναι οι μπανάνες, τα σταφύλια,  τα καρότα,  το λάχανο και άλλα. Η πηκτίνη βοηθά στην απελευθέρωση βαρέων μετάλλων, χημικών και άλλων ουσιών του αίματος, η οποία  συνδέεται με αυτά  και τα αποβάλλει από το σώμα. Απλά, η κατανάλωση φρούτων με υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνη, θα βοηθήσει να καθαρίσει το σύστημά σου. Μπορείς επίσης να προσθέσεις ένα προϊόν πλούσιο σε πηκτίνη σε ένα ποτήρι νερό, κάνοντας έναν βιολογικό χυμό σταφυλιών ή φρέσκο ​​χυμό λαχανικών για να επιταχυνθεί η διαδικασία της αποτοξίνωσης.
Λίγα λόγια για τις τροφές αυτές



Το αβοκάντο: πλούσιο σε κάλιο και φυτικές ίνες. Επιτρέπει στο σώμα να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες. Περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που επιτρέπει στις τοξίνες να είναι διαλυτές στο νερό και συνεπώς, να αφαιρεθούν πιο εύκολα.

Αγκινάρα: πολύ πλούσια σε κάλιο. Προωθεί την παραγωγή και την εξάλειψη της ουρίας αυξάνοντας έτσι την αντιτοξική δύναμη του ήπατος. Οι αντιοξειδωτικές θρεπτικές ουσίες που περιέχει, αυξάνουν την παραγωγή της χολής, βελτιστοποιώντας τη μεταφορά τοξινών προς τα έντερα, όπου αποβάλλονται.


Παντζάρι (τεύτλα): πλούσιο σε κάλιο και βιταμίνη Α. Περιέχει ουσίες που επιτρέπουν την απορρόφηση των τοξικών μετάλλων και περιέχει ένα ένζυμο που εμπλέκεται στην εξάλειψη των φυσικών αποβλήτων. Η βιταμίνη που περιέχει, υποβοηθά στην γρήγορη υποβάθμιση των λιπαρών οξέων στο ήπαρ, με συνέπεια την αύξηση της αποτελεσματικότητας του ήπατος στην καταπολέμηση των πιο βλαβερών τοξινών. 




Κάρδαμο: Πλούσιο σε βιταμίνη Α, C και κάλιο. Διουρητικό και καθαριστικό. Το κάρδαμο ενεργοποιεί τις λειτουργίες καθαρισμού και αυξάνει την έκκριση των ενζύμων αποτοξίνωσης. Την χλωροφύλλη που Περιέχει, βελτιώνει την κυκλοφορία, διασφαλίζοντας έτσι μια πιο ταχεία και αποτελεσματική εξάλειψη των τοξινών.


Καρότο: πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη Α και φυτικές ίνες. Οι ίνες επιτρέπουν τη ρύθμιση της εντερικής διέλευσης, υποβοηθώντας την αποβολή των αποβλήτων.



Μελιτζάνα: πλούσια σε κάλιο και φυτικές ίνες. Η μελιτζάνα λειτουργεί ως ένα φυσικό σφουγγάρι που απορροφά μέρος του λίπους που θα συναντήσει στο πεπτικό σύστημα. Οι ίνες της προάγουν την πέψη, επιτρέποντας την εξάλειψη των τοξινών.


Η ομάδα των λάχανων: τα λάχανα είναι διουρητικά και αντιπαρασιτικά στομάχου. Έχουν πολύ αποτελεσματικές ικανότητες αποτοξίνωσης. Η γλυκοζινόλη που περιέχουν διεγείρει την παραγωγή ζωτικής σημασίας ενζύμων στο συκώτι. Τα λάχανα έχουν επίσης την ιδιαιτερότητα να εξουδετερώνουν τις νιτροζαμίνες που παράγονται από τον καπνό του τσιγάρου.



Το μήλο: πλούσιο σε βιταμίνη C, πηκτίνη, κάλιο και φυτικές ίνες. Αντιδιαρροϊκό και διουρητικό λόγω της πηκτίνης που περιέχει. Η πηκτίνη είναι σημαντική σύμμαχος της αποτοξίνωσης.

Επιταχύνει την αποβολή των τοξινών μέσω της ένωσης της με τα βαρέα μέταλλα στο παχύ έντερο για την εξάλειψη τους. Η υψηλή περιεκτικότητα του μήλου σε νερό και σορβιτόλη, διευκολύνει την απομάκρυνση των τοξινών μέσω του ουροποιητικού συστήματος.


Ακτινίδιο: διουρητικό, πηγή καλίου, και πλούσιο σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να παράγει γλουταθειόνη, που είναι το αντιοξειδωτικό, το οποίο συνδέεται με τις λιποδιαλυτές τοξίνες, και τις μετατρέπει σε υδατοδιαλυτές για την εύκολη εξάλειψη τους. Περιέχει και βρομελίνη, η οποία βοηθάει στην πέψη των πρωτεϊνών, διευκολύνοντας έτσι την πέψη.



Μπανάνα: πλούσια σε μέταλλα και κάλιο. Το κάλιο που περιέχει βοηθά στη ρύθμιση των υγρών στο οργανισμό. Περιέχει επίσης μεθειονίνη, η οποία συμμετέχει στην απομάκρυνση των φυσικών αποβλήτων.


Ανανάς: Πλούσιος σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α και κάλιο. Ο φρέσκος ανανάς περιέχει μια σημαντική ποσότητα των αντιφλεγμονωδών ενζύμων, τα οποία ενισχύουν την πέψη.



Το κεράσι: πλούσιο σε κάλιο, φυτικές ίνες και νερό. Όπως και το μήλο, είναι πλούσιο σε νερό και σορβιτόλη που διευκολύνουν την αποβολή των τοξινών μέσω του ουροποιητικού συστήματος.

Λεμόνι: πλούσιο σε βιταμίνη C και μεταλλικά στοιχεία. Εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, το λεμόνι βοηθά τον οργανισμό στην παραγωγή γλουταθειόνης, που καθιστά τις τοξίνες ευδιάλυτες και διευκολύνοντας έτσι την εξάλειψη τους. Φυσικό αντισηπτικό, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προωθεί την αποτοξίνωση στο δέρμα και στους πνεύμονες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου